Adevar si mistificare in jurnale si memorii aparute dupa 1989

Adevar si mistificare in jurnale si memorii aparute dupa 1989

26,94 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: CRITICA SI ISTORIE LITERARA

Recenzie Adevar si mistificare in jurnale si memorii aparute dupa 1989

Noua carte a Anei Selejan, Adevar si mistificare in jurnale si memorii aparute dupa 1989, se inscrie pe linia amplului ciclu dedicat literaturii romane in totalitarism, dar de pe coordonate substantial modificate.

Avem de-a face nu doar cu o explorare documentara meticuloasa si sistematica − operata pas cu pas pe firul cronologiei − a colonizarii literaturii romane de catre propaganda stalinista, ci si cu un volum de critica aplicat unor diaristi si memorialisti care au fost, in anii ’40-’60, actori principali ai amintitei propagande si care, peste decenii, depun marturie despre lumea prin care au trecut. Miron Radu Paraschivescu, Ov.S. Crohmalniceanu, Petru Dumitriu, Victor Felea, Mihai Beniuc, Dumitru Micu, Nina Cassian, Sorin Toma, Lucia Demetrius, Petre Solomon sint discutati aici prin prisma jurnalelor si memoriilor publicate dupa decenii, unele ca texte de sertar, aparute postum.

Excelenta cunoscatoare a traseelor lor literare, biografice si ideologice, autoarea examineaza fara me-najamente modul in care acestia isi contrafac, de la caz la caz, imaginea pentru posteritate, culpele pe care le eufemizeaza sau le trec, pur si simplu, sub tacere, eroizarile si edulcorarile de tot felul.

"Eugene Guillovic în 1964); discuţii, rezumate de luări de cuvânt din cadrul unor şedinţe ori conferinţe (1962, 1965) la Uniunea Scriitorilor; descrieri de călătorii în străinătate..." Continuare...

"Memorialista are ambiţia reconstituirii veridice a acestui sinuos drum existenţial care şi-a avut, în fiecare ipostază a sa, suişuri, dar mai ales obstacole şi coborâşuri: „în..." Continuare...

Cartea "Adevar si mistificare in jurnale si memorii aparute dupa 1989" a fost publicata in categoria Beletristica / Critica literara si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Ana Selejan si a fost publicata de editura Cartea Romaneasca. Se poate cumpara cartea Adevar si mistificare in jurnale si memorii aparute dupa 1989 prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Adevar si mistificare in jurnale si memorii aparute dupa 1989" este de 26.94 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-23-2948-1
Pagini: 224
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Adevar si mistificare in jurnale si memorii aparute dupa 1989

Produse similare si recomandari

Teodoreanu Reloaded
Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici
25.00 RON
Probleme vitale
Constantin Dobrogeanu - Gherea
11.90 RON
Literatura in pericol
Tzvetan Todorov
14.90 RON
Educatia in spectacol. Protagonist: Solomon Marcus
editor Lavinia Spandonide
35.00 RON
Mituri literare moderne si postmoderne
Virgil Soptereanu
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Adevar si mistificare in jurnale si memorii aparute dupa 1989. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Ana Selejan

Ana Selejan a publicat inca 3 carti prezente in libraria noastra, Literatura in totalitarism : 1954 − anul gloriosului deceniu, Literatura in totalitarism 1952-1953 : Batalii pe frontul literar, Literatura in totalitarism 1955-1956 : Clasicizarea realismului socialist.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter