Metamorfoza (audiobook)

Metamorfoza (audiobook)

45,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN 978-973-1709-91-8;dublu CD cu durata totala de 1:53:07

Recenzie Metamorfoza (audiobook)

Lectura: Razvan Vasilescu

"Povestea aceasta iti ramane in suflet. Pentru totdeauna. Kafka este unul dintre acei rari scriitori care au stiut sa vorbeasca atat de splendid si emotionant despre om. Cu frumusetea si uratenia lui, cu bunatatea si rautatea lui, cu nobletea si ticalosia lui, cu maretia si josnicia lui, cu generozitatea si egoismul lui, toate fara margini, desigur.  Nu mi-e rusine sa-mi sterg lacrimile, de bucurie si suferinta, in fata acestui inger pacatos, omul."  Razvan Vasilescu

Metamorfoza a fost o revelatie pentru Gabriel Garcia Marquez

"Metamorfoza lui Kafka a fost probabil o revelatie... Era in 1947... Aveam 19 ani... Eram in primul an la Drept.... Imi amintesc si acum fraza de inceput: “"Intr-o buna dimineata, cand Gregor Samsa se trezi in patul lui, dupa o noapte de vise zbuciu­mate, se pomeni metamorfozat intr-o ganganie inspaimantatoare."...” Mai sa fie! mi-am spus. Nu se poate!... Nimeni nu mi-a spus ca e voie sa scrii asa!... Dar uite ca se poate!... Deci as putea si eu!...La naiba! Asa spunea bunica mea povestile.... Cele mai incredibile intamplari cu tonul cel mai firesc din lume."
Gabriel Garcia Marquez, El Manifiesto, 1977

Metamorfoza  a fost subiectul unui curs de literatura tinut de Vladimir Nabokov

"Sa privim mai atent aceasta transformare. Schimbarea, desi socanta si naucitoare, nu este atat de ciudata pe cat ar parea la prima vedere. O observatie de bun simt ar fi ca atunci cand mergem la culcare in locuri mai putin familiare, putem avea un moment de confuzie in clipa in care ne trezim, un scurt moment de ireal, si aceasta experienta poate aparea de mai multe ori in existenta unui comis voiajor care are un mod de viata ce face imposibil orice simt al continuitatii. Perceptia realitatii depinde de continuitate, de durata. La urma urmei, sa te trezesti insecta nu e foarte diferit de a te trezi Napoleon sau George Washington.                                                                                                                       Pe de alta parte izolarea, bizarul asa-zisei realitati - acestea sunt, la urma urmei, lucruri ce caracterizeaza constant viata artistului, geniului, inventatorului. Familia Samsa care traieste in preajma fantasticei insecte nu este altceva decat mediocritatea in mijlocul careia traieste geniul."
Vladimir Nabokov, Curs de Literatura Europeana, Cornell University

Trivia

* Cursul de literatura europeana de la Universitatea Cornell al lui Vladimir Nabokov din anii ’50 a inspirit un film, Nabokov on Kafka, in care Christopher Plummer a jucat admirabil rolul legendarului scriitor rus. (Dupa publicarea romanului Lolita, Nabokov a avut suficient succes cat sa renunte la catedra si sa se consacre scrisului.)

* În romanul Gemenii, Mircea Cartarescu “rastoarna” fraza de inceput a Metamorfozei lui Kafka: “Dupa o noapte cu somn agitat, o ganganie ingrozitoare se trezi transformata in autorul acestor randuri. [….] Ar fi un inceput de efect, ceea ce nu ar exclude veridicitatea, avand in vedere ca eu chiar sunt aceasta insecta. Mai mult, mult mai mult decat Gregor Samsa… “

Cartea "Metamorfoza (audiobook)" a fost publicata in categoria Audiobook-uri / Literatura si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 20.12.2011. A fost scrisa de Franz Kafka si a fost publicata de editura Humanitas Multimedia. Se poate cumpara cartea Metamorfoza (audiobook) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Metamorfoza (audiobook)" este de 45 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: cd
Limba: ro

Pret Metamorfoza (audiobook)

In stoc

Cartea poate fi expediata in doar 24 de ore. Timpul de livrare va fi de 24 ore prin curier sau de 3-5 zile prin Posta Romana. Pretul cartii include TVA insa nu include taxele de transport. Mai multe informatii...

Produse similare si recomandari

Un alt Caragiale (audiobook)
Andrei Plesu
40.00 RON
Pe stoc
Falsul autostop (audiobook)
Milan Kundera
23.50 RON
Pe stoc
Accidentul (audiobook)
Mihail Sebastian
23.50 RON
Pe stoc
Remember (audiobook)
Mateiu I. Caragiale
30.00 RON
Pe stoc
Insemnari din subterana (audiobook)
F.M. Dostoievski
45.00 RON
Pe stoc

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Metamorfoza (audiobook). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Franz Kafka

Franz Kafka a publicat inca 10 carti prezente in libraria noastra, Procesul, America, America, Castelul Editia a IV - a, Corespondenta (Vol. 1), Corespondenta (Vol. 2), Corespondenta vol.3 , Jurnal, Metamorfoza, Scrieri postume si fragmente 2, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter