Rosu si negru

Rosu si negru

Editura Leda
35,91 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Leda Clasic

Recenzie Rosu si negru

Traducere de Irina Mavrodin

Pentru Julien Sorel, personajul principal din Rosu si Negru, sensul existentei se dovedeste, in cele din urma, a fi "goana dupa fericire", prin cultivarea eroica si tragica a cunoasterii de sine. Fericirea este iubirea in sfarsit cucerita, adica traita si inteleasa totodata. In acele puncte nodale in care procesele psihologice se manifesta in mod imprevizibil (chiar pentru insusi personajul care le traieste), Stendhal renunta la mijloacele clasicei "analize psihologice", explicite si explicative, recurgand fie la notatia cea mai neutra, la un fel de "grad zero al scriiturii", fie la hiatus, la tacere, discontinuitate ce urmeaza a deve­ni, prin activitatea cititorului, vie si substantiala continui­tate.

Format sub influenta "Secolului Luminilor", romantic si realist in spiritul timpului sau, Stendhal este si unul dintre primii inventatori ai romanului modern. Irina Mavrodin

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Rosu si negru", publicata in 3 categorii, Beletristica / Capodopere, Carti cadou / Cadouri pentru copii, Beletristica / Literatura clasica, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Stendhal si a fost publicata de editura Leda. Se poate cumpara cartea Rosu si negru prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Rosu si negru" este de 35.91 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2006
ISBN: 973-102-016-2
Pagini: 536
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Rosu si negru

Produse similare si recomandari

Eneida
Publius Vergilius Maro
20.00 RON
Vantul prin salcii
Kenneth Grahame
11.00 RON
Sonete, Furtuna
William Shakespeare
29.00 RON
Coliba unchiului Tom
Harriet Beecher-Stowe
16.00 RON
Povestiri dupa piesele lui Shakespeare
Charles si Mary Lamb
15.00 RON
Marile sperante
Charles Dickens
39.90 RON

Comentarii si recenzii

1. Rosu si negru de ralu la 19.03.2012

Inconfundabil, acest roman te introduce intr-o lume romantica , plina de intrigi. Un adevarat roman modern al psihologiei omului in goana lui dupa fericire, iar finalul tragic ii da un iz realist. Un clasic ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui cititor adevarat.

2. Rosu si negru de root la 24.07.2011

Ii recomand lui "Papucinii" sa reciteasca cartea. In nici un caz filmul nu e mai bun: poate i-au scapat multe detalii.

3. Rosu si negru de Papucinii la 04.07.2011

Cartea nu este una exceptionala. Chiar daca de obicei filmele care se fac dupa carti sunt mai slabe, de data aceasta filmul "Rosu si negru" e mai bun ca si cartea.

Adaugati o recenzie

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Rosu si negru. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Stendhal

Stendhal a publicat inca 10 carti prezente in libraria noastra, Manastirea din Parma , Despre iubire , Manastirea din Parma, Manastirea din Parma, Manastirea din Parma. Volumul I (Carte de buzunar), Manastirea din Parma. Volumul II (Carte de buzunar), Napoleon , Rosu si negru, Rosu si negru , Rosu si negru, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Leda Clasic

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter